logo

Aktuality

ŘSD v Přerově zprovoznilo nový úsek silnice I/55

22. 11. 2022

Přerov patří k největším městům bez obchvatu. Ten by se měl v podobě D1 začít stavět podle ŘSD ještě letos.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) 31.10.2022 v Přerově po dvou letech výstavby zprovoznilo další část průtahu městem na silnici I/55. Téměř kilometrovou zkratku přes tovární areál firmy Juta zbudovala Eurovia, která v tendru zvítězila s cenou 189 milionů.


Definitivní úlevu obyvatelům i řidičům má přinést až dostavba dálnice D1, která v tomto úseku bude totožná s D55 a bude sloužit jako obchvat města. Jenže její dostavba má léta zpoždění.„V nejbližší době očekáváme potvrzení právní moci stavebního povolení. Výstavbu bychom rádi zahájili ještě do konce letošního roku,“ doplnil Mátl.Podle ŘSD zůstane nový průtah na silnici I/55 po dokončení dálnice D1 „hlavní sběrnou komunikací města“. Tranzit by měl díky dálnici zmizet. Kvůli novostavbě muselo být zbouráno několik domů v Kramářově a Komenského ulici, i v továrním areálu.

Na stejném průtahu městem otevřelo ŘSD loni v květnu mostní estakádu přes železniční koridor s názvem MÚK s ČD – Předmostí. Stavba odstranila úzké hrdlo na průtahu městem, které představoval podjezd pod tratí.